Carrefour are probleme în Bulgaria. Francizatul grec nu îşi mai plăteşte furnizorii

Marinopoulos Group, compania greacă care operează în franciză magazinele Carrefour din Bulgaria se confruntă cu grave probleme financiare. Compania a sistat plăţile către furnizori, ca urmare a situaţiei financiare cu care se confruntă, informează novinite.com, care citează o publicaţie locală specializată pe FMCG.

Conform unor furnizori ai companiei care nu şi-au declinat identitatea, MarinopoulosGroup ar avea datorii cumulate în valoare de 20-30 de milioane de leva, iar perioada medie de întârziere a plăţilor este de 40-45 de zile. Problemele au debutat încă de la începutul acestui an, iar în aprile compania a încercat să prelungească termenele prin schimbarea contractelor cu furnizorii. În ultimele zile însă, Marinopoulos a început să respingă facturile furnizorilor.

Citeste si:  OSCAR 2011. LISTA CÂŞTIGĂTORILOR. "The King's Speech" - cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu

Cel mai probabil motiv pentru întârzierile la plata furnizorilor, spune presa locală, se referă la dificultăţile temporare pe care le are compania greacă, în contextul în care îşi extinde franciza în zona balcanică. Compania a achiziţionat recent lanţul de magazine Euromax din Albania. Primul Carrefour din Skopje a fost deschis în 2012, lanţul Carrefour urmând să se extindă în Serbia şi Bulgaria. În ultimele luni, Maronopoulos a deschis 3 hipermarketuri Carrefour, dintre care două în Sofia şi unul în Stara Zagora.

Sub brandul Carrefour, Marinopoulos operează în Bulgaria 18 magazine.

Citeste si:  Flacăra JO de Iarnă 2014 va ajunge în cosmos


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata