Emil Boc crede că legea proprietăţii ar fi trebuit să treacă prin Parlament

Fostul premier Emil Boc este de părere că Guvernul Ponta ar fi trebuit să decidă ca Legea Proprietăţii să treacă prin parlament şi să nu recurgă la asumarea răspunderii, în condiţiile în care există o majoritate confortabilă în legislativ.

‘Amintiţi-vă ce era la gura d-lui Ponta sau a puterii de astăzi când guvernul pe care l-am condus îşi prezenta vreo asumare în parlament. L-aş invita doar să citească ce spunea când îmi asumam eu răspunderea şi să pună acele fraze azi în plenul Parlamentului şi să vadă ce spun. Repetă şi ei practica asumării pentru că au ajuns la concluzia că nu au altă cale. Din nefericire, ei aveau altă cale, au peste 70% majoritate în parlament. Noi nu aveam o astfel de majoritate şi a trebuit să luăm măsuri dure de austeritate când am apelat la asumare. Când ai 70% în parlament, poate parcă o altă soluţie era mai bună. Când ai 70% majoritate, nu înţeleg de ce nu se merge prin Parlament, dar asta e o decizie care ţine de Guvern’, a menţionat Emil Boc.

Citeste si:  SEAP, nefuncţional până pe 26 septembrie

El a mai spus că nu respinge procedura asumării, deoarece este una constituţională, dar consideră că aceasta poate fi utilizată în situaţiile care necesită o rezolvare urgentă şi atunci când majoritatea parlamentară este la limită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata