Ponta susţine că CSM nu va mai depune o sesizare la CCR cu privire la avizul privind numirea procurorilor şefi

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, referindu-se la posibilitatea sesizării Curţi Constituţionale de către preşedintele CSM în legătură cu avizul consultativ la numirea procurorilor şefi, că a înţeles că lucrurile s-au lămurit şi că nu se va mai depune sesizarea.

„Nu, acolo lucrurile am înţeles că s-au lămurit. Nu se depune, pentru că dacă se depunea intram într-un necaz mult mai mare. Însemna că numirile, cele două numiri consecutive – şi a domnului Morar la DNA, şi a doamnei Kövesi la Parchetul General şi toate celelalte – înseamnă ca toate erau neconstituţionale. Or, aici nu ne mai jucăm cu chestia asta. E clar că legea e constituţională din moment ce, vă spun eu, că în 2005 am contestat-o noi la Curtea Constituţională. Eram în opoziţie, PSD-ul şi am contestat-o noi la Curte şi a zis Curtea că e constituţional, să propună ministrul, avizul CSM-ului să fie consultativ şi preşedintele să numească. Nu mai ne jucăm cu lucrurile astea, le luăm de la capăt. Când va fi o altă lege sau se va trece altfel în Constituţie, e în regulă. Dar nu, aia era o chestiune care năştea în sistem foarte multă instabilitate. Repet, pentru că domnul Morar şi doamna Kövesi fuseseră numiţi pe legea asta. Ce înseamnă, că erau neconstituţionali? „, a precizat Ponta, întrebat despre intenţia preşedintelui CSM de a sesiza CCR pe această temă.

El a subliniat că această problemă este una serioasă şi că nu trebuie „dezgropate lucrurile din trecut”.

„La un moment dat, ştiu că şi preşedintele o dată a zis într-un fel, o dată într-un fel. Acum, totuşi, avem un sistem stabil şi nu ne mai trebuie să dezgropăm lucrurile din trecut, pentru că, ştiţi cum, nu există lege pe lumea asta care să îmi convină când sunt la putere şi să nu îmi mai convină când sunt în opoziţie. Sigur că biata doamna Macovei dacă îşi închipuia, în 2005, că pe legea ei o să fac eu propuneri în 2013, probabil că nu mai propunea legea asta. Dar dacă nu şi-a închipuit? Ce să-i facem? Asta e, e legea ei, cu legea ei am mers mai departe”, a mai spus premierul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.