Scrisoare cu o „substanţă suspectă”, adresată lui Barack Obama

O scrisoare conţinând o ‘substanţă suspectă’, adresată preşedintelui american Barack Obama, a fost primită marţi la Centrul de triere poştală al Casei Albe, a anunţat miercuri Serviciul Secret american, transmit agenţiile internaţionale de presă. Potrivit Biroului Federal de Investigaţii (FBI), scrisoarea conţinea ricină, fiind asemănătoare cu cea trimisă la Washington senatorului republican Roger Wicker.

‘La 16 aprilie 2013, la centrul poştal al Casei Albe a fost primită o scrisoare adresată preşedintelui şi care conţinea o substanţă suspectă’, a precizat Edwin Donovan, purtător de cuvânt al Serviciului Secret.

Acesta a precizat că respectivul centru de triere nu se află în incinta complexului prezidenţial. La acest centru sunt detectate de regulă scrisorile sau pachetele care necesită o examinare suplimentară sau analize ştiinţifice înainte de a fi livrate destinatarului, a mai spus Donovan, fără a da detalii despre substanţa găsită.

FBI a mai precizat că ”nu există niciun indiciu privind o legătură cu atentatele de la Boston”, comise luni.

Autorităţile americane au anunţat marţi că o altă scrisoare, ce conţinea ricină, i-a fost trimisă la Washington senatorului republican de Mississippi Roger Wicker.

Aceste descoperiri au loc la scurt timp după atacul de luni la Boston, soldat cu trei morţi şi peste 170 de răniţi în explozia a două bombe la finalul maratonului şi ai cărui autori nu au fost încă identificaţi.

Edwin Donovan a mai explicat că ‘Serviciul secret lucrează în strânsă cooperare cu poliţia Congresului şi cu FBI /poliţia federală/ în această anchetă’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata