Specialiştii estimează că peste 2 milioane de români au o boală cronică de rinichi

Specialiştii estimează că peste 2 milioane de români au ca diagnostic o boală cronică de rinichi, iar viaţa a peste 11.000 de români depinde de dializă, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de Nefrologie.

Cifrele alarmant de mari ridică o serie întrebări precum: dacă se poate vorbi despre un program naţional de boală cronică de rinichi care să cuprindă prevenţie, screening şi monitorizare, cât de gravă este situaţia în România în ceea ce priveşte bolile renale,care sunt modelele europene de programe pe care le putem urma şi ce presupun acestea, care sunt grupele predispuse la afecţiuni renale, care sunt ultimele noutăţi în predializă, dializă şi dializă peritoneală de interes pentru pacienţi.

Răspunsul la aceste întrebări şi la multe altele de interes pentru publicul larg pot fi obţinute cu prilejul celui de-al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular, cu participare internaţională care va începe joi la World Trade Center.

În deschiderea evenimentului va avea loc o conferinţă de presă la care vor participa: prof. dr. Raymond Vanholder, preşedintele Asociaţiei Renale Europene şi Asociaţiei Europene de Dializă şi Transplant (ERA-EDTA), prof. dr. Mihai Voiculescu, şef Clinica de Nefrologie şi Medicină Internă, Institutul Clinic Fundeni.

Congresul Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular este una dintre cele mai importante manifestări din România dedicate abordării ştiinţifice a problematicii renale, pe toate palierele acesteia.

Cu ocazia acestui eveniment, pentru prima oară în domeniul nefrologiei din România, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru, pe de o parte prin zeci de ore de dezbatere, iar pe de altă parte prin workshop-uri şi cursuri practice desfăşurate la Institutul Clinic Fundeni, a declarat  prof dr. Mihai Voiculescu.

El a amintit şi despre participarea Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului la congresul de hepatologie din Olanda, care va avea loc săptămâna viitoare, unde pentru prima dată asociaţia va avea un stand dedicat la care vor fi prezentate realizările din domeniul hepatologiei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.