SUA: Anchetatorii au recuperat capacul unei oale sub presiune folosite în atacul din Boston

Anchetatorii care investighează exploziile care au îndoliat luni Maratonul de la Boston au recuperat o parte dintr-un circuit despre care acestea cred că ar fi făcut parte din unul dintre mecanismele explozive şi au găsit de asemenea capacul de la o oală sub presiune care ar fi fost aruncat de suflul exploziei pe acoperişul unei clădiri din apropiere, relatează Associated Press.

Un oficial a confirmat pentru AP, sub rezerva anonimatului, că autorităţile au recuperat ceea ce ele cred că ar fi unele dintre piesele dispozitivelor explozive folosite în atacul de la Boston.

O persoană apropiată investigaţiilor a afirmat anterior pentru AP că exploziile ar fi fost provocate de bombe artizanale plasate pe sol alături de bile de oţel sau cuie pentru a spori pagubele, acestea fiind probabil puse în oale sub presiune – ipoteza enunţată după primele mărturii şi constatări ale anchetei.

Miercuri, un doctor de la Boston Medical Center a afirmat că două dintre persoanele rănite, între care şi un copil de 5 ani, rămân în stare critică. Câteva zeci de alte persoane rănite au fost externate din spitale din Boston.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.