Surpriză: O maşină nemţească va avea motor de Dacie, făcut în România

Viitoarea generaţie a modelului Smart va fi echipat cu propulsorul pe benzină de 0,9 litri fabricat în România. După ce noul Mercedes A Klasse a primit motorul 1.5 dCi 110 al francezilor de la Renault, colaborarea dintre cei doi mari producători auto, Daimler şi Renault, vine cu o veste bună şi pentru România: modelul de oraş Smart va fi echipat cu un motor produs la noi în ţară, scrie economica.net.

„Renault Technologie Roumanie are un parteneriat cu Daimler, în baza căruia vom exporta motorul H4 care se fabrică la Piteşti la Daimler, pentru modelul de oraş Smart şi pentru Renault Twingo”, a declarat Sorin Buşe, directorul general al Renault Technologie Roumanie, pentru publicaţia specializată Auto Motor şi Sport.

Astfel, viitoarele generaţii ale modelului Smart vor fi echipate cu propulsorul TCe de 0,9 litri, a cărui producţie a început la Mioveni în 2012. Propulsorul echipează actuala generaţie de modele Logan şi Sandero.

Brandul de autoturisme mini de oraş Smart este deţinut de compania germană Daimler. Potrivit unor relatări din presă, care citează însă surse neidentificabile, Daimler ar fi interesată de constriucţia unei noi fabrici de componente auto în România, pe lângă cele două pe care le deţine deja. Compania germană a anunţat însă că nu comentează această informaţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.