Timişoara va intra în reţeaua europeană de încărcare a maşinilor electrice

Timişoara va intra în reţeaua europeană de încărcare a maşinilor electrice, în acest sens, primarul Nicolae Robu prezentând presei, joi, un mijloc de transport fără emisie de noxe, care va fi una dintre soluţiile de protejare a mediului în următorii ani.

‘Primăria Municipiului Timişoara a semnat o scrisoare de interes pentru a se implica într-un nou proiect european de infrastructură din cadrul programului pentru energii inteligente şi eficiente, respectiv, pentru dezvoltarea unei reţele de puncte de încărcare a maşinilor electrice în regiunile partenere’, a declarat Nicolae Robu.

Citeste si:  Băsescu: Îndeplinim trei din cinci criterii de aderare la moneda euro; termenul optim - 2017

Timişoara va face parte dintr-o reţea de puncte de încărcare pentru posesorii de autoturisme electrice din nouă state ale UE.

‘În România sunt foarte puţine maşini electrice, dar, dacă un şofer străin vine la Timişoara şi are o maşină electrică, şi-o va putea încărca de la aceste surse’, a explicat primarul.

Primăria Timişoarei, ca promotor al conceptului ‘Timişoara Verde’, continuă să se implice, prin căutarea de soluţii eficiente, în promovarea energiei verzi.

Strategia municipalităţii, în acest domeniu, vizează două paliere de acţiune. Pe de-o parte, de încurajare a cetăţenilor şi a instituţiilor să utilizeze mijloacele de transport nepoluante şi crearea unei infrastructuri adecvate.

Citeste si:  Publicitate pe banii statului: Vezi cum a obţinut Dan Voiculescu bani de la Oltchim

Pe de altă parte, municipalitatea dezvoltă mai multe programe de protecţie a mediului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata