EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Venezuela: SUA nu sunt încă pregătite să îl recunoască pe Maduro drept preşedinte

0

Secretarul de stat John Kerry a declarat miercuri că Statele Unite ale Americii nu sunt încă pregătite să îl recunoască pe Nicolas Maduro în calitate de nou preşedinte al Venezuelei, transmite France Presse.

‘Noi credem că ar trebui să aibă loc o renumărare a voturilor. Nu ştiu dacă aceasta se va întâmpla în zilele ce urmează’, a declarat Kerry în cadrul unei audieri în Congres. Succesorul desemnat de Hugo Chavez, decedat în urmă cu o lună, Maduro l-a învins duminică pe liderul opoziţiei Henrique Capriles la o diferenţă de circa 250.000 de voturi în scrutinul prezidenţial.

Criza politică continua miercuri în Venezuela în pofida apelului la dialog al liderului opoziţiei Capriles, care continuă să solicite o nouă numărătoare a buletinelor de vot. Manifestaţii organizate de partizani ai celor două tabere au fost presărate cu incidente care s-au soldat luni seară cu şapte morţi şi în jur de şaizeci de răniţi.

John Kerry a subliniat în faţa Comisie pentru afaceri externe din Camera Reprezentanţilor că dacă ‘există nereguli grave, vom avea dubii serioase cu privire la viabilitatea acestui guvern’. ‘Dar trebuie să facem o evaluare. Nu am făcut încă acest lucru’, a notat el.

Secretarul de stat a mai afirmat că este posibil ca SUA să nu trimită nicio delegaţie oficială la ceremonia de depunere a jurământului a lui Maduro, programată vineri: ‘Dacă vor continua contestaţiile, am îndoieli serioase’ că Washingtonul va trimite vreo delegaţie.

În context, Casa Albă a făcut apel miercuri la venezueleni să evite violenţele şi i-a cerut guvernului de la Caracas să respecte dreptul la a manifesta. ‘Facem apel la guvernul venezuelean să respecte dreptul venezuelenilor de a se reuni în mod paşnic şi a se exprima’, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney, îndemnând ‘toată lumea să evite violenţele şi alte măsuri ce ar putea spori tensiunile’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.