Adrian Rădulescu: Albina este cel mai bun prieten al omului

Albina este cel mai bun prieten al omului, chiar dacă unii consideră că ar fi câinele, calul sau vaca, a declarat, joi, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, la o dezbaterea organizată de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA).

„Oamenii spun că anumite animale sunt prieteni devotaţi. Unul spune că ar fi câinele, un altul că ar fi calul sau că ar fi vaca. Eu spun că cel mai bun prieten al omului, care dă barometrul vieţii pe pământ, este albina. Atunci când nu vor mai fi albine, nici viaţă nu va mai fi. Cred că ar trebui să avem grijă de albine ca de proprii noştri copii. Eu sunt horticultor de profesie şi m-a preocupat întotdeauna protecţia albinelor pentru că pomicultura, legumicultura, viticultura – domenii intensive ale agriculturii – sunt duşmani pentru micuţele zburătoare, pentru că se fac diferite tratamente. Cred că ar trebui să luăm exemplul lor în ceea ce înseamnă colectivitate, exactitate şi în ceea ce înseamnă precizie. M-a şocat un lucru esenţial la albine şi anume faptul că nu există excepţii. Din păcate viaţa oamenilor este făcută dintr-o regulă şi din 20 de excepţii, însă la albine există doar reguli”, s-a adresat apicultorilor Adrian Rădulescu.

Consilierul prezidenţial, fost secretar de stat în MADR, a subliniat că a fost şocat de modul de impozitare impus apicultorilor, în condiţiile în care România are toate condiţiile pentru dezvoltarea acestui sector.

„România are posibilitatea dezvoltării acestui sector pentru că este bine poziţionată geografic. S-a demonstrat că este unul din cele mai importante sectoare. Este şi cel mai bine organizat şi care aduce foarte mulţi bani din exporturi. Am fost şocată însă de apariţia acestor taxe şi impozite care frânează dezvoltarea sectorului. Din 2014 vine noul PNDR, unde va exista un program sectorial pentru apicultură, dar şi noul PNA. Vă recomand să fiţi aproape de asociaţii şi să faceţi presiune pe tot ceea ce înseamnă funcţionari ai statului şi să vă luptaţi pentru sector şi pentru drepturile voastre”, a spus Rădulescu.

Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACAR) a organizat joi o dezbatere cu tema ‘România apicolă 2013. Necesităţi, tendinţe şi strategii de dezvoltare a sectorului apicol’, invitatul special al acestui eveniment fiind Gilles Ratia, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Apicultorilor – Apimondia, care se află în România în perioada 17-21 aprilie.

Dezbaterea a prefaţat cea de-a opta ediţie a Târgului Naţional al Mierii, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate consumatorilor şi producătorilor de produse apicole din zona Capitalei, care se va desfăşura în perioada 19-21 aprilie, pe platforma ACA / ICD Apicultură din Bucureşti.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.