Crin Antonescu: Vrem să facem o Constituţie foarte democratică şi foarte liberală

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că modificările care vor fi aduse legii fundamentale vor face din aceasta o Constituţie foarte democratică şi foarte liberală, la fel cum a fost, pentru epoca respectivă, cea din 1866.

„Noi vrem să facem şi vom face, sper, o Constituţie dintre cele mai la zi, o Constituţie foarte democratică şi, aş spune, foarte liberală, dacă nu ar exista riscul să fie interpretat cumva (…), chiar şi în interiorul USL, ca un fel de partizanat excesiv. Liberală în sensul în care Constituţia de la 1866 era, împreună cu Constituţia Belgiei, modelul ei de altfel, cea mai liberală, recunoscută ca atare în Europa la vremea respectivă”, a afirmat liderul PNL, joi seară, într-o emisiune la Digi 24.

Preşedintele PNL a accentuat faptul că în România există o tradiţie constituţională, iar faptul că acum se apelează şi la consultarea unor organisme europene în privinţa modificărilor care vor fi aduse legii fundamentale nu ar trebui privit ca un semn de slăbiciune. „Atunci când discutăm, de pildă, cu Consiliul Europei sau cu Comisia de la Veneţia, sigur că dorim asistenţa, cooperarea lor, consultarea lor. De asta există, sunt instrumente de care avem dreptul şi posibilitatea de a ne servi. (…) Dar asta e una şi a le intra unora în cap (…) că am fi în situaţia în care, nu ştiu, Dumnezeule, suntem Irakul sau suntem Afganistanul, facem aşa, prima dată, acum, o constituţie democratică, nu e profitabil şi e penibil”, a spus Crin Antonescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.