Danone a introdus controlul zilnic la recepţia laptelui în fabrică de la apariţia aflatoxinei

0

Danone a cumpărat aparatură specializată şi a introdus controlul zilnic la recepţia laptelui în fabrică după ce a descoperit aflatoxina, a declarat joi, Laurenţiu Tulvan, director operaţiuni în cadrul companiei.

„Planul de control (cu laborator extern) dinaintea apariţiei crizei aflatoxinei era un plan pe o durată mai mare de timp, conform legislaţiei româneşti şi europene. În momentul în care am sesizat prima problemă, s-a introdus preventiv controlul zilnic la recepţia laptelui în fabrică, ceea ce este mai mult decât cerinţele legale. Pentru aceasta, s-au achiziţionat special echipamente proprii. Conform procedurilor şi planurilor europene, în funcţie de incidenţa istorică, există un plan de control la o durată mai largă, iar, în momentul în care se observă o problemă, aceste planuri se modifică’, a explicat Laurenţiu Tulvan.

El a subliniat că, anterior apariţiei problemelor cauzate de aflatoxină, compania folosea laboratoare externe în acest sens şi că se analiza o probă la fiecare 15.000 de tone de lapte.

De asemenea, Laurenţiu Tulvan a declarat că Danone foloseşte în mare parte materie primă autohtonă pentru produsele de pe piaţa locală, cu excepţia unor ambalaje şi materii prime, precum gemul pasteurizat şi ambalat în container, care nu se produce în România.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.