Germania va menţine între 600 şi 800 de militari în Afganistan după 2014

Germania intenţionează să participe cu 600 până la 800 de militari la o misiune de pregătire a NATO în Afganistan în perioada 2015-2017, după expirarea mandatului Forţei internaţionale de asistenţă pentru securitate (ISAF) la sfârşitul anului viitor din această ţară, a anunţat joi ministrul german al apărării, Thomas de Maiziere, informează AP şi AFP.

Ministrul a precizat că trupele germane vor fi staţionate la Kabul şi în oraşul Mazar-i-Sharif (nord) pentru o perioadă de doi ani începând din 2015. Ele vor instrui, consilia şi sprijini forţele locale, însă nu vor participa la misiuni de luptă.

NATO doreşte să poată menţine un total de până la 12.000 de militari în Afganistan în această perioadă, notează AFP.

După 2017, noua misiune de pregătire, consiliere şi susţinere ‘se va concentra pe regiunea Kabul’ şi Germania va menţine apoi ‘între 200 şi 300 de militari’, a adăugat el.

Cu toate acestea, ministrul a reamintit că această ofertă este supusă unor condiţii printre care: ‘o invitaţie oficială din partea guvernului afgan’, o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU şi ‘o contribuţie adecvată a aliaţilor noştri, care trebuie să furnizeze suficiente trupe’ pentru această misiune.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.