În jur de 300 de profesori au vizitat expoziţia „The Human Body” cu ocazia Zilei Porţilor Deschise

În jur de 300 de profesori de şcoli generale, licee şi facultăţi au vizitat joi expoziţia „The Human Body”, de la Muzeul Antipa, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, a declarat  Andreea Andreescu, PR evenimentului.

Cei mai mulţi dintre profesori au vizitat expoziţia „din curiozitate”, ei nepredând cursuri de anatomie sau biologie.

„Am auzit de iniţiativa Muzeului ‘Grigore Antipa’ şi am profitat şi eu. Nu am mai văzut niciodată până acum aşa ceva şi eram curios. Mi-a plăcut foarte mult, în special sala în care era expus sistemul muscular, dar şi cea în care se prezentau efectele fumatului asupra plămânilor şi inimii. (…) Ca să fiu sincer mi-aş îndemna elevii să vină să viziteze această expoziţie, este foarte instructivă şi sigur vor învăţa ceva chiar şi dintr-o singură vizită aici”, a declarat un profesor de la liceul Sfântul Sava, după ce a vizitat expoziţia.

Alţi dascăli au considerat expoziţia „puţin prea dură” pentru copii. „Tinerii ar trebui să vină ori cu părinţii, ori cu profesorii sau să nu vină deloc”, a spus un dascăl de la o şcoală generală.

De la deschiderea ei din 22 martie, 16.152 de persoane au vizitat expoziţia ”The Human Body”. Dintre cei 16.152 de vizitatori, 9.200 au fost adulţi, 4.500 au fost elevi, iar numărul pensionarilor şi studenţilor s-a ridicat la 2.450.

Totodată, în cadrul programului ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, cunoscut sub numele de ”Şcoala Altfel”, în perioada 1 – 5 aprilie au fost atraşi către Muzeul Antipa 14.966 de elevi.

La nivel internaţional, peste trei milioane de elevi şi studenţi au vizitat expoziţia în grupuri organizate de şcoli, licee şi facultăţi.

Expoziţia de corpuri umane reale „The Human Body” este prezentată în premieră în România, până pe 30 iunie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, şi include peste 200 de exponate. Prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor, exponatele oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc şi a modului în care acesta funcţionează.

Aceasta îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferindu-le, în premieră, o şansă unică de a-şi privi organismul prin ochii unui chirurg. Scopul expunerii este şi acela de a-i determina pe vizitatori să-şi respecte şi să-şi îngrijească organismul, acordând atenţie felului în care aleg să trăiască.

Vizitatorii pot vedea efectele fumatului (vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân grav afectat de fumat), ale obezităţii şi ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpurile umane prezentate în cadrul expoziţiei „The Human Body” au fost donate, în conformitate cu legislaţia chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory, sunt nerevendicate, iar moartea a survenit din cauze naturale.

Institutul cercetează şi dezvoltă tehnica plastinaţiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate şcolilor de medicină, dar şi vizitatorilor muzeelor, în scop educaţional. Prin plastinaţie, ţesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular şi în mod definitiv.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.