EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Încasările din accizele la ţigarete au crescut cu aproape 11% în primul trimestru

1

Încasările din accize la tutun au crescut cu 10,65% în primul trimestru din 2013 comparativ cu perioada similară a anului trecut, a declarat vineri şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor /ANV/, Dorel Fronea, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală /ANAF/, într-o conferinţă de presă privind rezultatele operaţiunii Antitabac 2013 de combatere a traficului ilicit cu ţigarete la frontiera non-comunitară (Moldova, Ucraina, Serbia).

Încasările din accizele la tutun reprezintă 47% din totalul veniturilor din accize colectate la bugetul de stat.

Potrivit şefului ANV, în cadrul operaţiunii Antitabac 2013, derulată în luna martie, au fost confiscate peste două milioane de ţigarete, au fost aplicate 600 de amenzi contravenţionale în valoare de trei milioane lei, au fost reţinute 30 de autoturisme şi au fost înaintate 19 sesizări penale.

Operaţiunea ANV a fost decisă în urma consultărilor cu reprezentanţii industriei tutunului, în contextul unei creşteri a traficului ilicit de ţigări în ianuarie la 15,4%, cu aproape 2,5 puncte procentuale peste media anului 2012.

De la 1 ianuarie 2013, preţul ţigaretelor a crescut pe fondul calculării accizelor la un curs euro/leu mai ridicat, iar din aprilie 2013 au fost majorate accizele la ţigarete, operaţiunea ANV urmărind împiedicarea unei creşteri a contrabandei în contextul anticipărilor privind creşterea preţurilor pe piaţa legală.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Adrian Wenger spune

    Actiunile ANV pe linie de combatere a traficului ilicit cu tigari slujec interesele corporatiilor externe cu afaceri in tutun in Romania !!! Le cresc profiturile acestora, crescandu-le vanzarile cu ceea ce se combate ca trafic ilicit cu tigari !!! Acciza la produsele din tutun reprezinta, insa, destul de putin ca pondere in totalul veniturilor din accize !!!Ponderea evaziunii la produsele accizabile este la cele petroliere si acoolice !!!Dar in aceste domenii nu se vad rezultate deosebite !!! In continuare trec nevamuite vapoare, trenuri, cisterne de benzina, motorina, alcool si bauturi alcoolice !!!Iar in tara fabricatia clandestina de alcool si bauturi alcoolice ale cotizantilor politici, ale celor din structurile speciale este la cote deosebite !!! Inca suntem un stat de tip mafiot !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.