Premierul spaniol Mariano Rajoy ar urma să aibă o reuniune bilaterală cu Victor Ponta în cursul acestui an

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, ar urma să aibă în cursul acestui an discuţii la nivel bilateral cu şeful guvernului român, Victor Ponta, a declarat ambasadorul român la Madrid, Ion Vîlcu, într-un interviu acordat Agerpres.

Reuniunea la nivel înalt la care va lua parte premierului Mariano Rajoy va fi pregătită după cea confirmată deja, din 15-16 mai, la Bucureşti, a şefului diplomaţiei spaniole, Jose Manuel Garcia Margallo, a precizat ambasadorul.

Vîlcu a apreciat că vizita şefului diplomaţiei spaniole la Bucureşti are o mare importanţă, pentru că este primul contact politic bilateral important după instalarea la putere a noului guvern spaniol şi după ce la Bucureşti funcţionează ‘un guvern cu o largă majoritate, stabilă, după procesul electoral din 2012’.

‘Ministrul Jose Manuel Garcia Margallo va merge la Bucureşti în ideea că vizita domniei sale o să fie acel cadru bilateral în care să discutăm toate dosarele economice de actualitate, ţinând de sporirea investiţiilor spaniole în România, implicarea companiilor spaniole care sunt lideri mondiali în domeniile lor, în zone de interes pentru România: construcţii, infrastructură, energie, dezvoltare rurală, tot ce ţine de absorbţia fondurilor europene, inginerie, agricultură în general, domenii din agricultură precum irigaţiile, care vor deveni de mare actualitate în România. De asemenea, pentru perioada imediat următoare să lăsăm nişte repere clare în legătură cu continuarea agendei de contacte politice’, a explicat înaltul diplomat român.

Ambasadorul a remarcat că ultima vizită oficială a unui premier spaniol la Bucureşti a avut loc în 2001, adică acum 12 ani. ‘Ultima dată când am avut o vizită oficială a unui premier spaniol la Bucureşti, o vizită bilaterală, a fost, dacă nu mă înşel, în decembrie 2001, adică acum 12 ani. /…/ Există ţări europene cu care România are contacte la cel mai înalt nivel, anual sau de mai multe ori pe an. Spania, în evaluarea mea şi a Ambasadei pe care o conduc, are toate motivaţiile şi are toate atuurile ca să se califice, cel puţin din punctul nostru de vedere, către grupul de ţări, de parteneri ai României, cu un asemenea nivel de intensitate”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.