Revocarea accesului la serviciul „Acces controlat la informaţiile cuprinse în dosarul fiscal”

În cazul în care revocarea dreptului de utilizare a serviciului „Acces controlat la informaţiile cuprinse în dosarul fiscal” se solicită de titularul certificatului calificat, atunci acesta completează formularul 153 „Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Acces controlat la informaţiile cuprinse în dosarul fiscal” care se descarcă de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de la adresa: www.anaf.ro, categoria Declaraţii electronice, subcategoria Revocare on-line-formulare 151/153 şi se transmite on-line.

Dacă revocarea dreptului de utilizare a serviciului „Acces controlat la informaţiile cuprinse în dosarul fiscal” se solicită de o persoană diferită de persoana pentru care acest drept a fost obţinut, formularul 153 se depune în format hârtie, semnat şi ştampilat de către contribuabil, la unitatea fiscală în a cărei rază contribuabilul îşi are domiciliul fiscal.

Citeste si:  Fotbal - Liga I: Pandurii - Dinamo 2-1

Cererea va fi însoţită de următoarele documente:

– actul de autorizare a funcţionării contribuabilului, în original şi copie;

– documentul de identitate al persoanei care solicită revocarea dreptului de utilizare a serviciului Acces controlat la dosarul fiscal, în original şi copie;

– împuternicire eliberată de contribuabil, din care rezultă dreptul solicitantului de a revoca dreptul de utilizare a serviciului „Acces controlat la dosarul fiscal”.

Atenţie! Prin formularul 153, nu se anulează certificatul digital, ci doar dreptul de acces la serviciul Acces controlat la dosarul fiscal.

Persoanele interesate pot consulta site-ul ANAF, www.anaf.ro, meniul Declaraţii electronice, categoria Informaţii depunere declaraţii persoane juridice, subcategoria Instrucţiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaraţiilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata