Sticlă lansată în mare în Canada, găsită după 28 de ani în Croaţia

Un mesaj de prietenie pus într-o sticlă aruncată în Oceanul Atlantic de pe coasta estică a Canadei în 1985 a fost descoperit după 28 de ani pe coasta croată, după ce navigase nu mai puţin de 8.000 km, a indicat miercuri persoana care a găsit sticla.

‘Mary, eşti într-adevăr o persoană minunată. Sper că vom întreţine o corespondenţă. Am spus că voi scrie. Prietenul tău pentru totdeauna, Jonathan. Noua Scoţie, 1985’, se poate citi în acest mesaj semnat doar cu prenumele autorului.

Noua Scoţie este o provincie a Canadei pe coasta atlantică.

Matea Medak Rezic, o croată de 23 de ani, membră a unui club local de kitesurf, a descoperit această sticlă când curăţa împreună cu câţiva prieteni o plajă în apropiere de portul Ploce (în sudul litoralului croat) la Marea Adriatică.

‘Duminica trecută, pregăteam plaja pentru sezon. Această sticlă se afla printre murdăriile aduse de ploi în timpul iernii’, a povestit ea pentru AFP. ‘Cu siguranţă că cineva a călcat pe ea, pentru că sticla era spartă, dar scrisul – cu un pix cu pastă bleu – este de foarte bună calitate, iar foaia pe care era scris mesajul este plastifiată’, a adăugat ea.

Tânăra a fotografiat mesajul şi l-a postat pe pagina sa Facebook.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.