SUA: Viitoarea ceremonie a Globurilor de Aur va avea loc la 12 ianuarie 2014

Cea de-a 71-a ceremonie a Globurilor de Aur, unul din momentele de neratat din sezonul galelor de premiere de la Hollywood, va avea loc la 12 ianuarie, au anunţat joi organizatorii, informează AFP.

Evenimentul va avea loc, ca în fiecare an, în jurul unui dineu la Beverly Hilton din Beverly Hills (vest de Los Angeles), a precizat într-un comunicat Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

Nominalizările vor fi anunţate la 12 decembrie 2013.

Globurile de Aur vor fi decernate cu câteva zile înainte de anunţarea nominalizărilor la Oscar, fixată pentru 16 ianuarie 2014. Ceremonia Oscarurilor, care încheie sezonul galelor de premiere de la Hollywood, va avea loc la 2 martie 2014, puţin mai târziu decât de obicei, din cauza Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Globurile de Aur, care rămân un eveniment extrem de îndrăgit de vedete, sunt totuşi criticate de o parte a industriei cinematografice, care are îndoieli în privinţa reprezentativităţii celor 90 de votanţi- dintre care unii nici nu mai sunt jurnalişti activi – comparativ cu cei 5.800 de votanţi de la Oscaruri.

În acest an, Globurile de Aur şi Oscarurile au premiat acelaşi film, ‘Argo’, de Ben Affleck.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.