Victor Ponta: Investitorii au încredere că există stabilitate şi predictibilitate şi aşteaptă de la Guvern dialog

Premierul Victor Ponta a afirmat joi seară, 18 aprilie, că investitorii străini au încredere în faptul că în România există stabilitate şi predictibilitate şi că aşteaptă de la Guvern dialog şi o trasare clară a priorităţilor.

„Am vrut să particip la acest eveniment pentru a arăta faptul că, evident, dincolo de toate celelalte lucruri pe care le face un Guvern sau un Parlament, cel mai important lucru este să meargă economia, să avem în continuare investiţii. Semnele pe primele trei luni sunt în continuare foarte bune, dar totul depinde de a-i convinge pe cei care au capacitatea de a investi să creeze locuri de muncă în continuare, să plătească taxe şi taxele să le folosim la infrastructură, la şcoli şi la spitale. De aceea, am considerat că este important să fiu aici şi am adresat acest mesaj”, a spus Ponta, după participarea la evenimentul de marcare a 15 ani de activitate a Consiliului Investitorilor Străini din România.

Potrivit premierului, investitorii străini au încredere în faptul că există stabilitate în România.

Întrebat ce mesaj au transmis investitorii, premierul a răspuns: „Au încredere că există stabilitate şi predictibilitate şi doresc, ceea ce e absolut corect, aşteaptă de la Guvern dialog şi, până la urmă, denumirea clară a priorităţilor Guvernului, pentru a şti mai departe în ce direcţie pot să investească”.

La aniversarea a 15 ani de activitate a Consiliului Investitorilor Străini din România a participat şi preşedintele Traian Băsescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.