Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai şi regizorul Steven Spielberg printre personalităţile anului

Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, apărătoare a dreptului la educaţie pentru fetele din Pakistan şi regizorul Steven Spielberg se numără pe lista celor mai influente personalităţi ale anului 2013 publicată de revista americană Time, conform AFP.

 Această listă, care nu este un clasament, reuneşte personalităţi din domenii foarte diferite, artişti, sportivi, politicieni, oameni de afaceri ş.a.m.d.

Anul acesta pe listă se află 35 de femei, iar ultimul număr al revistei, cel în care se află lista, a fost imprimat cu 7 coperţi diferite, fiecare cu câte o altă personalitate, în funcţie de zona geografică în care a apărut.

Alături de Malala Yousafzai, printre femeile care apar pe această listă se numără şi ducesa de Cambridge, Kate Middleton (de altfel singura membră a familiei regale britanice din această listă), patronul companiei Yahoo!, Marissa Mayer, dar şi sportivele Na Li (China, tenis) şi Lindsey Vonn (SUA, schi), precum şi diva din Barbados Rihanna.

Pe listă apar şi trei cupluri celebre: vedetele pop americane Jay-Z şi Beyoncé, preşedintele chinez Xi Jinping şi eleganta primă doamnă Peng Liyuan, precum şi cuplul prezidenţial american, Michelle şi Barack Obama. Preşedintele american apare pe această listă pentru al 8-lea an consecutiv.

Noul Papă Francisc, liderul kurd Abdullah Ocalan, opozanta birmaneză Aung San Suu Kyi, liderul nord-coreean Kim Jung-un şi cel sud-coreen, Park Geun-hye, se mai numără printre personalităţile aflate pe listă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.