Alpha Bank vrea să răscumpere obligaţiuni în valoare de 317 milioane de euro pentru a-şi creşte capitalizarea

Alpha Bank, al treilea grup bancar din Grecia, a lansat vineri, 19 aprilie, o ofertă vizând răscumpărarea unor obligaţiuni subordonate şi bonduri hibride în valoare de 317 milioane de euro, transmite Reuters.

 Alpha Bank s-a oferit să răscumpere de la investitori cinci serii de obligaţiuni la un preţ cuprins între 35% şi 55% din valoarea lor nominală. Oferta băncii expiră la data de 9 mai 2013 iar J.P. Morgan şi HSBC vor intermedia această tranzacţie.

‘Aceste oferte fac parte dintr-o gamă de propuneri destinate întăririi bazei de capital core tier 1 a băncii’, a informat Alpha Bank într-un comunicat.

Primele patru bănci din Grecia, inclusiv Alpha, au nevoie de 27,5 miliarde de euro pentru majorarea capitalului, după ce au înregistrat pierderi în urma programului de restructurare a datoriilor Greciei şi a creşterii creditelor neperformante ca urmare a recesiunii prelungite.

La începutul acestei săptămâni, acţionarii Alpha Bank au aprobat un plan de recapitalizare în valoare de 4,57 miliarde de euro pentru îmbunătăţirea solvabilităţii şi evitarea naţionalizării.

Alpha Bank este prezentă pe piaţa din România unde oferă o gama largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţa dedicat persoanelor fizice cât şi pentru sectorul de corporate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.