Atentatul de la Boston: al doilea suspect a fost arestat

Tânărul de 19 ani suspectat de a fi autorul atentatelor de la maratonul din Boston a fost arestat vineri seară, la finalul unei lungi urmăriri, a anunţat poliţia, informează AP şi AFP.

„Suspectul a fost arestat. Poliţiştii examinează zona”, a anunţat iniţial poliţia din Boston pe Twitter. Fratele lui mai mare, de asemenea suspectat de a fi responsabil pentru acest atac criminal, a murit în noaptea de joi spre vineri într-un schimb de focuri cu poliţia.

„Capturat!!! Vânătoarea s-a terminat. Teroarea a luat sfârşit. Şi dreptatea a prevalat. Suspectul a fost arestat”, a reacţionat apoi într-un al doilea mesaj postat pe Twitter poliţia din Boston.

Djohar Tsarnaev, de origine cecenă, a fost reperat de forţele de ordine sub prelata ce acoperea o barcă parcată în grădina unei case din Watertown, lângă Boston.

După un schimb de focuri, în care tânărul ar fi fost rănit, potrivit presei americane, poliţia a procedat cu o precauţie extremă pentru a-l interpela.

Cel mai mare dintre cei doi fraţi, Tamerlan Tsarnaev, 26 de ani, fusese ucis noaptea după o urmărire dramatică cu poliţia la Watertown, în timpul căreia au fost trase circa 200 de focuri, a precizat vineri seară poliţia.

Autorităţile au cerut vineri locuitorilor din Boston să stea acasă şi să nu deschidă la nimeni. Transportul în comun a fost oprit, magazinele şi şcolile închise, orice survol al avioanelor interzis. Trenurile nu circulau între New York şi Boston.

În timpul urmăririi în noaptea de joi spre vineri, cei doi fraţi au aruncat mai multe dispozitive explozive în poliţişti. Ei au ucis de asemenea un poliţist de 26 de ani în maşina sa, în campusul MIT din Cambridge, între Boston şi Watertown.

Cei doi fraţi sunt bănuiţi că au detonat luni două bombe artizanale la un interval de câteva secunde în apropierea liniei de sosire a maratonului anual din Boston. Atentatul a făcut trei morţi şi circa 180 de răniţi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.