Gabriel Oprea: A venit timpul ca tot un premier de stânga să asigure integrarea deplină a României în UE

Partidul Social Democrat a dus mereu greul marilor momente care au transformat România în bine după 1989 şi a venit timpul ca tot un premier de stânga să asigure integrarea deplină a ţării noastre în UE, a declarat preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, vineri, la Congresul social-democraţilor.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu prezent la acest mare eveniment politic. (…) Cei care mă cunosc bine ştiu că interesul naţional şi dialogul social sunt principiile după care mi-am ghidat întreaga viaţă politică. În numele acestor principii am format împreună Alianţa de Centru Stânga şi am contribuit activ la consolidarea binomului de centru-stânga din USL. (…) UNPR şi-a adus contribuţia la o victorie spectaculoasă a USL. Pe bună dreptate oamenii au o mare aşteptare din partea noastră. PSD a dus mereu greul marilor momente care au transformat România în bine încă din primii ani după 1989.

Sub guvernarea PSD condusă de domnul Adrian Năstase, România a intrat în NATO. Un prim-ministru de stânga, împreună cu o echipă extraordinară, sută la sută PSD, din care am spus întotdeauna că sunt mândru că am făcut parte, a pregătit aderarea la Uniunea Europeană. A venit timpul ca tot un prim-ministru de stânga, domnul Victor Ponta, ajutat de o echipă solidă, să asigure integrarea deplină a ţării în UE, iar acest lucru înseamnă un nivel de trai mai bun pentru toţi românii. Acesta este proiectul PSD, proiectul UNPR, proiectul USL şi înainte de toate proiectul România pentru care trebuie să ne batem cu toţii”, a afirmat Gabriel Oprea.

În opinia sa, Congresul PSD este cea mai bună ocazie de a arăta românilor mai clar în ce constă proiectul România.

„Ştiţi deja cine merită, cine poate conduce partidul în următorii ani. Victor Ponta cu o echipă solidă şi serioasă au adus PSD la guvernare. Însă acest congres nu este doar pentru partid. Congresul PSD este cea mai bună ocazie de a arăta românilor mai clar în ce constă proiectul România. Oamenii s-au săturat de politică şi de sloganuri. Ei vor locuri de muncă şi servicii publice de calitate. (…) Guvernul Ponta s-a apucat de treabă şi trebuie sprijinit cu toată forţa de noi toţi. (…) Guvernarea USL, cu Victor Ponta prim-ministru, este o garanţie că performanţa, solidaritatea şi pacea socială vor însoţi toate eforturile de redresare economică a ţării. În ceea ce mă priveşte pe mine şi pe colegii mei din UNPR, rămânem reprezentanţi oneşti şi devotaţi stângii româneşti alături de PSD. Cu sau fără funcţii, cu sau fără carnet de partid, să ştiţi că toţi purtăm în suflet social-democraţia, la fel cum port tricolorul pe care l-am slujit şi pe care îl voi sluji indiferent de drumul care mă va purta în viaţă”, a mai spus preşedintele UNPR.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.