Maduro învestit nou preşedinte al Venezuelei

Nicolas Maduro a fost învestit vineri nou preşedinte al Venezuelei, după ce a depus jurământul în faţa Adunării Naţionale la Caracas, succedându-i defunctului lider socialist Hugo Chavez, informează AFP.

„Jur să respect Constituţia în numele poporului venezuelean, jur în numele memoriei eterne a +Comandantului Suprem+”, a declarat Maduro, ales pentru un mandat de şase ani.

Maduro, care a primit eşarfa prezidenţială de la preşedintele Adunării, Diosdado Cabello, şi una din fiicele lui Chavez, Maria Gabriela, a jurat de asemenea „să construiască o patrie independentă şi dreaptă pentru toată lumea”.

Nicolas Maduro, 50 de ani, a fost ales duminică cu 50,8% din voturi, faţă de 49% pentru candidatul opoziţiei, guvernatorul Henrique Capriles, care contestă rezultatele şi denunţă „nereguli”.

În timpul ceremoniei de inaugurare a noului preşedinte, concerte de tigăi şi oale au răsunat în mai multe cartiere ale capitalei, în semn de nemulţumire. Ca răspuns, guvernul a lansat focuri de artificii.

La cererea candidatului opoziţiei, Consiliul naţional electoral /CNE/ a anunţat vineri că va proceda la un audit al urnelor de la alegeri.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.