Pagina de web a unuia dintre suspecţii atacurilor de la Boston venera islamul şi susţinea independenţa Ceceniei

Unul dintre suspecţii în atentatul de la Maratonul din Boston, Djohar Ţarnaev, a postat linkuri către site-uri islamice şi către altele care susţineau independenţa Ceceniei pe pagina sa de pe un site de socializare în limba rusă, informează vineri Reuters.

Comentarii abuzive în limba rusă şi limba engleză au invadat vineri pagina lui Djohar Ţarnaev de pe VK, un site de socializare în limbă rusă, după ce a fost identificat ca fiind unul dintre suspecţii în atentatul de la Maratonul din Boston.

Citeste si:  Activităţile sportive s-au reluat la Boston după atentat

Poliţia americană se află în căutarea lui Djohar Ţarnaev, 19 ani, după ce fratele său mai mare Tamerlan a fost ucis într-un schimb de focuri în cursul nopţii de joi spre vineri.

Pe pagina sa de socializare, Djohar se descrie ca fiind absolvent în 2011 al Cambridge Rindge and Latin School, o şcoală publică din Cambridge, Massachusetts. El afirmă că a urmat şcoala primara din Mahacikala, capitala Daghestanului, o provincie din Rusia aflată la graniţa cu Cecenia, şi spune că limbile pe care le vorbeşte sunt engleză, rusă şi cecenă.

Citeste si:  Cum rezistă creierul uman tentaţiei imediate?

La ‘viziunea sa asupra lumii’ este menţionat ‘islamul’, iar la ‘prioritatea personală’ – ‘cariera şi banii’.

El a postat link-uri la înregistrări video cu luptători în războiul civil din Siria şi la pagini web islamice cu titluri precum ‘Salamworld, religia mea este Islamul’ şi ‘Nu există alt Dumnezeu în afară de Allah, lăsaţi asta să răsune în inimile voastre’.

Djohar Ţarnaev are de asemenea pe pagina sa link-uri către site-uri care militează pentru independenţa Ceceniei.

Un film cu denumirea ‘fratele meu chinuit’ arată un bărbat care seamănă cu fratele său Tamerlan râzând şi imitând accente ale unor grupuri etnice din Caucaz.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close