Site-ul de internet al companiei aeriene KLM, ţinta unui atac cibernetic

Pagina de internet a companiei aeriene olandeze KLM este ţinta unui atac cibernetic, începând de joi seara, au anunţat vineri responsabili ai societăţii citaţi de AFP.

 ‘Este vorba efectiv de un atac pe internet’, a subliniat un purtător de cuvânt al KLM, Joost Ruempol.

Serviciile de cumpărare de bilete şi de înregistrare on-line au devenit indisponibile joi seara la ora 23.00 /21.00 GMT/ şi încă nu se deblocaseră vineri după-amiaza la orele 18:00 /16:00 GMT/.

‘Îi invităm pe călători să vină mai devreme la aeroport pentru a se putea înregistra’, a precizat Ruempol, care a refuzat să menţioneze câte persoane s-au aflat în imposibilitatea de a folosi site-ul.

‘Nu avem nicio informaţie cu privire la autorii’ atacului cibernetic, a mai adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit căruia autorităţile competente au fost informate în legătură cu situaţia.

În 2004, compania aeriană Air France şi KLM au fuzionat, noua societate Air France-KLM devenind unul dintre primii transportatori aerieni din Europa, cu 75,8 milioane de pasageri.

Cu 586 avioane în exploatare, Air France-KLM deserveşte 230 de destinaţii din 113 ţări din întreaga lume şi a avut în 2012 o cifră de afaceri de 25,63 miliarde de euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.