EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Ţigările de contrabandă din România provin din Macedonia, Ucraina, R. Moldova şi Serbia

0

Ţigările de contrabandă care intră pe piaţa din România provin în principal din Macedonia, Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, potrivit datelor prezentate vineri, într-o conferinţă de presă, de compania JTI România.

Pe primul loc se situează ţigările inscripţionate ‘Duty Free’, fabricate în Macedonia, care intră în România pe la frontiera cu Bulgaria.

‘România nu are duty free (magazine cu regim special unde nu se plătesc taxe pentru produse accizabile cum ar fi ţigările, cafeaua, alcoolul – n.a.) la frontierele non-comunitare. Ţigările intră în România prin Grecia şi apoi Bulgaria, unde nu avem vamă. Când vom intra în Schengen nu va dispărea şi poliţia de frontieră’, a declarat  şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor /ANV/, Dorel Fronea, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală /ANAF/.

În luna martie, ANV a derulat operaţiunea Antitabac 2013 pentru combaterea traficului ilicit de ţigarete la frontiera non-comunitară, despre care reprezentanţii industriei tutunului susţin că a fost un succes.

‘Operaţiunea extinsă a ANV pe graniţele non-comunitare a avut ca rezultat nu neapărat capturi imense, dar semnificative, ci intimidarea celor care ar fi putut încerca o aprovizionare masivă în acea perioadă, între ianuarie şi aprilie. Suntem încă într-o perioadă critică, preţurile abia au crescut din cauza creşterii accizei, sperăm ca vigilenţa ANV să rămână sporită şi nivelul contrabandei să scadă sub 10%, cât este target-ul european. 13% (nivelul din luna martie 2013 – n.a.) este bine, dar nu suficient în opinia noastră’, a declarat Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria.

În ianuarie 2013, preţurile ţigaretelor au crescut influenţate de calcularea accizelor la un nou curs euro/leu, iar de la 1 aprilie a fost majorată acciza.

Cele trei companii producătoare de ţigări din România sunt în topul plătitorilor de taxe la buget, alături de companiile petroliere, Romgaz şi Banca Naţională a României /BNR/, susţin reprezentanţii industriei tutunului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.