Vrancea: Inundaţiile au făcut pagube de 10 milioane de lei

Autorităţile vrâncene vor cere aproximativ 10 milioane de lei pentru refacerea drumurilor comunale şi judeţene afectate de inundaţiile din ultimele luni, a declarat, vineri, 19 aprilie, prefectul Cătălin Popescu.

În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a explicat faptul că situaţia finală a pagubelor va fi cunoscută la începutul săptămânii viitoare când vor fi centralizate toate informaţiile de la autorităţile locale.

De asemenea, se va cunoaşte şi care este valoarea şi dimensiunea lucrărilor care trebuie efectuate pe râuri de către Serviciul de Gospodărire a Apelor, cele mai mari probleme fiind la Nereju şi Boloteşti.

Prefectul Cătălin Popescu a mai spus că deja au fost purtate discuţii la Bucureşti pentru alocarea banilor necesari.

„Vom face demersuri pentru ca solicitarea noastră să primească un răspuns favorabil”, a afirmat prefectul Cătălin Popescu.

În urma inundaţiilor din Vrancea, vor trebui strămutate mai multe familii din comuna Gura Caliţei, din cauza alunecărilor de teren, va trebui refăcut un pod peste râul Putna în localitatea Boloteşti, iar la Nereju va trebui refăcut drumul judeţean 205D Nereju-Valea Sării.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.