Contracte de 70 milioane euro, parafate luni în cadrul POS „Creşterea Competivităţii Economice”

Proiecte aferente operaţiunilor 4.1 şi 4.2 din Programul Operaţional Sectorial /POS/ ‘Creşterea Competivităţii Economice’, în valoare de 70 de milioane euro au fost parafate, luni, 22 aprilie, de către 11 beneficiari, într-o conferinţă de presă susţinută de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa.

‘Ministerul Economiei, prin mecanismul intermediar, anunţă cele 11 contracte pentru proiectele aprobate. Cota de absorbţie la contracte este de 78% cu aceste contracte semnate azi. Beneficiarii acestor fonduri europene au certificate mai puţine în funcţie de investiţiile făcute în proiectele contractate’, a afirmat Popa.

Potrivit datelor prezentate luni, la data de 22 aprilie 2013, în cadrul Axei prioritare 4, erau semnate 105 contracte în valoare de 527 milioane euro, iar în prezent se află în etapa de pregătire alte 57 de proiecte şi sperăm să depăşim ţinta de 100% la absorbţie.

De asemenea, la operaţiunile 4 1b şi 4 1c din Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competivităţii Economice’ este de 100%.

‘Până în iunie-iulie, cred că vom ajunge la o rată de contractare de 100%. Prin aprobarea acestor proiecte se ating ţinte importante, independenţa de importuri utilizând energii din surse regenerabile’, a menţionat Popa.

Axa Prioritară IV – ‘Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice’ face parte din cadrul POS ‘Creşterea Competivităţii Economice’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.