Ford lansează luni producţia noului motor Ecoboost 1,5 litri la Craiova

Ford lansează luni, 22 aprilie, producţia noului motor Ecoboost (pe benzină) de 1,5 litri la fabrica de la Craiova.

 Pe 12 aprilie, Ford Motor Company a anunţat că ‘producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri în patru cilindri – al cincilea membru al familiei EcoBoost – va debuta la uzina Ford de talie mondială de la Craiova, România, spre finalul acestei luni’ şi că alte unităţi unde se va produce acest motor vor fi anunţate în viitor.

Noul motor va fi mai întâi introdus pe piaţa chineză pe noul Ford Mondeo, model ce va fi lansat la finalul acestei luni la Salonul Auto de la Shanghai 2013. Ulterior, noul motor de 1.5 l EcoBoost va echipa modelul Fusion în America de Nord în cursul acestui an, respectiv noul Mondeo în Europa.

Ford are acum capacitatea de a construi 1,6 milioane de motoare EcoBoost anual şi extinde numărul de fabrici care produc motoare EcoBoost în Europa, Asia şi America de Nord. Motorul EcoBoost de 1,5 litri este dotat cu tehnologia turbo EcoBoost, injecţie directă de combustibil şi supape cu distribuţie variabilă, generând puterea unui motor mai mare şi consumul unui propulsor de mici dimensiuni.

‘Motorul de 1,5 litri este o apariţie esenţială din punct de vedere strategic pentru Ford, având în vedere eforturile companiei de a răspunde cererii puternice la nivel mondial pentru motoarele sale EcoBoost în patru cilindri. Odată cu lansarea celui mai nou motor al său cu consum redus, Ford are acum capacitatea de a construi 1,6 milioane de motoare EcoBoost anual. Până la sfârşitul anului 2013 şase uzine Ford din Europa, Asia şi America de Nord vor produce motoare EcoBoost, triplându-se astfel numărul fabricilor care produceau astfel de motoare în 2010’, se spune în comunicatul Ford Motor Company.

Tehnologiile EcoBoost ameliorează atât consumul, cât şi emisiile de CO2 cu până la 20%. În plus, pe unele pieţe sunt oferite reduceri de taxe clienţilor care achiziţionează vehicule echipate cu motoare de 1,5 litri sau mai mici.

‘Tehnologia Ford EcoBoost a schimbat felul în care sunt privite motoarele cu benzină şi s-a bucurat de un succes enorm printre clienţi. Noul motor de 1,5 litri extinde şi mai mult angajamentul nostru în ceea ce priveşte motoarele economice EcoBoost atât din punctul de vedere al consumului, cât şi din punct de vedere al unor taxe mai mici pe unele pieţe’, a declarat Joe Bakaj, vicepreşedinte Ford Motor Company.

Ford a vândut peste 600.000 de vehicule echipate cu motoare EcoBoost la nivel mondial de la debutul gamei în 2009, odată cu lansarea motorului EcoBoost V6 de 3,5 litri. Ford a adăugat motorul EcoBoost de 2 litri în 2010. A urmat apoi motorul EcoBoost de 1,6 litri în 2011, iar anul trecut a fost lansat motorul EcoBoost de 1 litru, câştigând premiul ‘Motorul Internaţional al Anului 2012’. Până la finalul acestui an, aproape 80% din modelele companiei la nivel mondial vor fi echipate cu tehnologia EcoBoost.

Ford produce în prezent la fabrica din Craiova automobile B-MAX şi motoare de 1 litru EcoBoost.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.