Mă angajez să am cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene din toate POS-urile, declară Fenechiu

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că se angajează ca la sfârşitul exerciţiului financiar să aibă cea mai mare rată de absorbţie din toate programele operaţionale sectoriale, în condiţiile în care acum are o rată de contractare de peste 80%.

„În ceea ce priveşte situaţia fondurilor europene la POS Transporturi, da, este cea mai mică rată de absorbţie şi eu m-am angajat şi mă angajez ca la sfârşitul exerciţiului financiar să am cea mai mare rată din toate programele operaţionale sectoriale. Şi veţi vedea că voi fi acolo. Astăzi, cu toate că sunt doar de patru luni în minister, am o rată de contractare de peste 80%”, a afirmat, duminică, Fenechiu, la Pro TV.

Şeful de la Transporturi a admis că situaţia economică din România nu este foarte bună, însă a dat asigurări că măsurile pe care încearcă să le ia actualul Guvern vor avea efecte anul viitor. În context, el şi-a exprimat încrederea în activitatea Executivului.

„Situaţia economică din România nu este în cea mai bună formă. Da (am încredere în ceea ce face Guvernul – n.r.). Cred cu tărie că ceea ce încearcă actualul Guvern să facă va aduce România în situaţia în care, la începutul anului viitor, se va vedea şi în buzunarele oamenilor o creştere reală”, a menţionat Fenechiu.

În opinia sa, cel mai important lucru pe care autorităţile trebuie să îl facă este acela de a aduce fondurile europene în România.

„Sunt atât de mulţi bani care vin gratis şi sunt bani care rămân în marea lor majoritate în economia reală, încât se poate cu siguranţă să se vadă o creştere reală în buzunarul oamenilor. Al doilea lucru pe care trebuie să îl facem este să începem să facem performanţă în companiile din România. Acest management performant pe care ni-l cere Comisia Europeană consider că este binevenit şi, dacă îl vom implementa cu succes, vom vedea şi rezultate”, a conchis ministrul Fenechiu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.