Prima etapă de înscriere în învăţământul primar se încheie luni

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar se va încheia luni, 22 aprilie, iar afişarea distribuirii elevilor în unităţile de învăţământ va avea loc pe 29 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

După trei săptămâni de înscriere au fost înregistrate la nivelul ţării 157.786 de cereri de înscriere în învăţământul primar 2013-2014 (sâmbătă, 20 aprilie).

Dintre acestea, 126.487 sunt solicitări pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 31.299 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013.

Un număr de 6.393 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul MEN, www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar, dintre ele 5.617 fiind deja validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat.

Tot luni, va începe în Bucureşti simularea examenelor naţionale pentru elevii claselor terminale din toate unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din Capitală.

Astfel, luni va avea loc simularea probei la alegere conform filierei, profilului, specializării a examenului de bacalaureat, miercuri, simularea la limba şi literatura română, iar vineri – la matematică şi istorie.

Simulările la evaluarea naţională vor avea loc miercuri – la limba şi literatura română – şi vineri -la matematică.

Probele sunt programate a se desfăşura între orele 11,00 -13,00, pentru evaluarea naţională, şi orele 11,00 – 14,00, pentru examenul de bacalaureat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.