EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Reducerea deficitului, o preocupare la nivelul întregii Europe

0

Europenii împărtăşesc punctul de vedere al Germaniei în legătură cu necesitatea reducerii deficitului, a afirmat sâmbătă la Washington ministrul german de finanţe, Wolfgang Schäuble, în cursul unei conferinţe de presă, transmite AFP.

‘Nimeni nu poate comite greşeala să creadă că există alternativă la reducerea deficitului. Nu este o poziţie germană, este un punct de vedere comun’, a declarat el, în paralel cu reuniunea de primăvară a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale.

Demnitarul german a recunoscut că, pentru moment, creşterea economică în Europa este nesatisfăcătoare, însă a atras atenţia asupra aşteptărilor ‘nerealiste’ în acest domeniu. Europa nu va fi ‘motorul principal’ al creşterii care, pe termen lung, nu va depăşi 1% sau 1,5%, a mai afirmat ministrul.

‘Reducerea deficitului în zona euro trebuie să continue’, a declarat vineri Wolfgang Schäuble. ‘Europenii sunt pe cale să îşi rezolve problemele. Iar aceasta necesită timp înainte de a relua creşterea economică’, a adăugat el.

Europenii se află sub presiunea partenerilor internaţionali ca să relanseze creşterea economică pe vechiul continent şi să renunţe la politica de austeritate dusă în prezent în speranţa reducerii deficitului şi a nivelului datoriilor.

În pofida acestor apeluri, Germania rămâne ferm ataşată de principiul redresării absolute a finanţelor publice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.