EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

TAROM anunţă o pierdere de 49 milioane lei pentru primul trimestru din 2013, în scădere cu 24%

0

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a înregistrat în primul trimestru al anului 2013 o pierdere de 49 de milioane lei, ceea ce înseamnă o îmbunătăţire a rezultatului de 29 de milioane de lei faţă de bugetul aprobat şi o îmbunătăţire de 15 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primul trimestru din 2012, compania a înregistrat o pierdere de 64 milioane de lei.

‘Combinarea unor multiple măsuri, ce au mers atât în direcţia creşterii veniturilor, cât şi a reducerii costurilor, au compensat dificultăţile economice şi au generat un rezultat foarte bun. Vom continua să gestionăm cu atenţie situaţia companiei şi vom continua implementarea planului de management, demarată la începutul celui de al doilea trimestru al acestui an, pentru îmbunătăţirea constantă şi sustenabilă a rezultatului financiar’, a declarat Christian Heinzmann, director general executiv al companiei TAROM.

Acesta a mai spus că rezultatele arată foarte bine în opinia managementului şi demonstrează o gestionare mai eficientă a veniturilor şi costurilor.

„Estimăm rezultate mult mai bune începând din trimestrul al doilea, de când planul de management începe să fie implementat. Conform datelor pe care le deţinem în acest moment, ne vom atinge integral obiectivele pentru anul 2013′, a adăugat Christian Heinzmann.

TAROM precizează că rezultatele financiare sunt neauditate.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. Compania TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, oferind astfel pasagerilor săi acces la mai multe destinaţii şi conexiuni. TAROM este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.