Un meteorit a explodat deasupra Argentinei

Mii de locuitori din şase provincii argentiniene – Santiago del Estero, Tucumán, Córdoba, La Rioja, Santa Fe şi Chaco – au putut observa o minge de foc strălucitoare care a brăzdat cerul în nordul ţării, potrivit Global News.

Directorul Observatorului astronomic din Santa Fe, Jorge Coghlan, a declarat că ar putea fi vorba de un corp ceresc cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri. Bolidul, potrivit acestuia, care rezultă în urma arderii în atmosferă a unui corp ceresc, s-a distrus la o altitudine de 45 – 100 kilometri, fenomen ce a fost însoţit de fulgere şi tunete.

De aceea, el a fost vizibil în atât de multe locuri, mai adaugă expertul argentinian. Potrivit martorilor, deşi afară era încă întuneric (ora locală 03:15 – 03:30) în momentul exploziei s-a făcut lumină ca ziua. ‘Lumina a fost foarte puternică, la început verde, apoi, albă, iar mai pe urmă am văzut mingea de foc. Câteva secunde mai târziu am auzit un sunet ce însoţeşte de obicei o explozie’, scriu în microblogurile lor de pe Twitter mai mulţi martori ai evenimentului. De altfel, meteoritul a devenit cel mai comentat subiect în reţelele sociale din Argentina în ultimele 24 de ore.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.