Victor Ponta: Mi-am desfiinţat cabinetul de avocatură, am tăiat punţile cu vechea meserie

Premierul Victor Ponta a anunţat, duminica, la RTV, că şi-a desfiinţat cabinetul de avocatură, a cărui activitate era suspendată, tăind astfel punţile cu vechea lui meserie.

„După 2008, realizând faptul că activitatea mea de avocat e destul de greu compatibilă cu cea de lider politic, nu am mai profesat, iar acum, când am devenit a doua oară ministrul Justiţiei, am şi luat o decizie, v-o spun pentru prima dată, mi-am desfiinţat cabinetul de avocatură, am tăiat punţile cu vechea meserie şi nu mai am nici măcar acel cabinet care era suspendat”, a spus primul ministru.

El a adăugat că păstrează roba ca amintire dar probabil că nu o va mai îmbrăca.

„E un trecut de procuror, şi după aceea şi de avocat, pe care mi-l asum cu lucruri bune şi lucruri mai puţin bune”, a adăugat primul ministru.

A subliniat că îşi menţine opinia conform căreia parlamentarii care sunt şi avocaţi nu pot să pledeze în procese împotriva statului.

„Le-am şi spus acest lucru. Nu pot să pledeze în procese împotriva statului şi acea modificare despre care s-a vorbit în comisie nu o voi susţine”, a spus el.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.