Atentatul de la Boston: Djohar Ţarnaev, pus oficial sub acuzare, riscă pedeapsa capitală

Djohar Ţarnaev a fost pus oficial sub acuzare luni pentru atentatul de acum o săptămână de la Boston, soldat cu 3 morţi şi circa 180 de răniţi, informează agenţiile internaţionale de presă.

Actul de acuzare i-a fost adus la cunoştinţă tânărului originar din Caucaz în timp ce se afla pe patul de spital, fiind rănit joi într-un schimb de focuri cu poliţia.

Capetele de acuzare care îl vizează nu au fost dezvăluite.

În acelaşi timp, Casa Albă a respins ferm, luni, ideea ca Djohar să fie judecat de un tribunal militar de excepţie, aşa cum au cerut unii aleşi republicani.

Citeste si:  Alertă de ninsoare în vestul Ungariei, mai multe drumuri inundate

Djohar Ţarnaev, care are cetăţenia americană, ‘nu va fi tratat ca un combatant inamic’, ci va fi deferit justiţiei federale civile, a precizat în conferinţa de presă cotidiană purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney.

‘Îl vom judeca pe acest terorist în sistemul de justiţie civilă. Potrivit legislaţiei Statelor Unite, cetăţenii SUA nu pot fi judecaţi de comisii militare’, a subliniat acesta.

Djohar Ţarnaev, suspectul din atentatul de acum o săptămână de la Boston soldat cu 3 morţi şi 180 de răniţi, a fost inculpat luni pentru folosirea unei ‘arme de distrugere în masă’ şi riscă pedeapsa capitală, a precizat ministerul american al justiţiei, transmit AFP, Reuters şi AP.

Citeste si:  India: Ultimul autor al atentatelor de la Mumbai, din 2008, a fost executat

Ţarnaev, care are 19 ani, este acuzat de utilizarea şi complot în vederea utilizării unei arme de distrugere în masă – un dispozitiv artizanal, în speţă o bombă disimulată într-o oală sub presiune – împotriva unor persoane şi bunuri din SUA provocatoare de moarte, în timpul maratonului de la Boston.

El este urmărit totodată pentru distrugerea intenţionată de bunuri prin intermediul unui dispozitiv exploziv, se menţionează în comunicatul semnat de ministrul justiţiei /Attorney General/, Eric Holder.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close