Directorul general al Nuclearelectrica şi directorul general adjunct al Romgaz – salarii de peste 14.000 lei

Directorul general al Muntenia Nord SA are un venit de 18.000 de lei, în timp ce directorul general al SN Nuclearelectrica SA câştigă 14.851 lei iar directorul general adjunct al SNGN Romgaz SA – 14.306 lei, potrivit unei liste furnizate marţi de Guvern cu salariile nete la nivel maxim în luna martie ale operatorilor economici din sectorul energie.

În cadrul Complexului Energetic Hunedoara, directorul general adjunct are un venit de 10.029 lei, în timp ce la Complexul Energetic Oltenia, directorul general are o retribuţie de 13.455 lei iar un director – 12.952 lei.

La SC Hidroelectrica SA, un director de direcţie câştigă 13.183 lei, în timp ce la filiala SC Hidroserv Cluj SA, directorul adjunct de dezvoltare are un salariu net de 9.778 lei iar directorul tehnic – 8.646 lei. La filiala SC Hidroserv Sebeş SA, directorul adjunct obţine lunar 11.291 lei iar la filiala SC Hidroserv Curtea de Argeş, directorul adjunct economic şi directorul adjunct tehnic au fiecare un venit de peste 13.000 de lei.

La SN Nuclearelectrica, directorii executivi obţin 9.228 lei, în timp ce la CN Transelectrica, directorul general adjunct are 12.527 lei. La SC Electrica SA, directorul general adjunct şi directorul de direcţie au peste 10.000 de lei remuneraţie, în timp ce la SC FDEE Electrica Distribuţie, directorul general adjunct are un salariu net de 11.400 lei. La SC FISE Electrica SERV SA, directorul în direcţiile filialei are un venit de 10.976 lei, în timp ce directorul sucursalei primeşte lunar 8.522 lei.

În cadrul Electrica Furnizare SA, directorul în direcţia de filială obţine 11.405 lei, în timp ce un director de sucursală are un salariu de 9.593 lei.

La Electrica Furnizare SA, directorul în direcţia de filială obţine 11.405 lei iar un director de sucursală – 9.593 lei. La SC Conpet SA directorul de mentenanţă are un venit de 12.608 lei iar directorul general – 11.018 lei.

La începutul şedinţei de guvern de marţi, premierul Victor Ponta a comentat această listă, apreciind că „e o pâine foarte albă la stat”, dar a adăugat că în condiţiile obţinerii unor astfel de venituri şi performanţa ar trebui să fie pe măsură.

Premierul a opinat că poate ar trebui impozitate aceste venituri, în condiţiile în care un medic debutant câştigă 1.100 de lei.

„Poate reuşim, domnule ministru Chiţoiu şi domnule ministru Niţă, să vedem ce facem cu aceşti ‘săraci’ de directori de la Romgaz, unde au 14.000 de roni, la HidroServ au 13.000. La Nuclearelectrica 14.000. Eu vreau să avem directori foarte bine plătiţi, chiar dacă sindicaliştii am văzut că luptă pentru aceşti directori, îi înţeleg şi de ce. La banii ăştia aş lupta şi eu. Eu ştiam că sindicatele se ocupă de sindicalişti, nu să-i apere pe directori. Noi trăim într-o ţară cu totul şi cu totul specială, unde directorii de la stat sunt apăraţi de şefii de sindicat de la stat. Eu nu zic că nu trebuie să fie plătiţi bine, dar poate vedem de ce trebuie să fie plătiţi mii de directori în felul acesta, cu un salariu care e de vreo cinci ori cât al dvs, care, teoretic, sunteţi responsabili de ei. Nu vorbesc de manageri privaţi”, a afirmat primul-ministru.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.