Inimile îndrăgostiţilor bat într-adevăr la unison când se întâlnesc, arată un studiu

Ritmurile cardiac şi respirator ale îndrăgostiţilor se sincronizează când aceştia se întâlnesc, arată un studiu apărut în International Journal of Psychophysiology şi preluat de passionsante.be.

La experimentul organizat de o echipă de cercetători de la Universitatea California au participat câteva zeci de cupluri. Participanţii au fost aşezaţi unul în faţa celuilalt, într-o atmosferă calmă, iar activitatea lor cardiacă şi respiratorie a fost măsurată cu ajutorul unor aparate. S-au realizat şi diferite teste, cum ar fi imitarea gesturilor celui de vizavi.

Rezultatul a fost uimitor fiindcă s-a constatat că parametrii fiziologici ai îndrăgostiţilor se sincronizează (inima mai mult decât respiraţia), îndeosebi la femei, care ‘se adaptează’ ritmului bărbaţilor mai mult decât invers. Să fie acesta un fenomen natural, de adaptare automată la un interlocutor oarecare? Deloc, fiindcă el nu se produce la întâlnirea a două persoane care nu se cunosc dinainte. Poate doar în cazul unui coup de foudre, încheie passionsante.be.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.