Meditaţia ajută elevii să aibă rezultate mai bune

Vreţi să treceţi cu bine  examenele viitoare? Luaţi în considerare puţină meditaţie, sugerează revista americană „Mindfulness”.

Cercetătorii de la Universitatea George Mason şi cei de la Universitatea Illionois au efectuat un studiu pe studenţii lor de la specializarea Psihologie. Unora dintre studenţi li s-a spus cum să mediteze înainte de a intra la curs şi de a asculta prelegerea, în timp ce alţii nu au făcut acest lucru. La sfârşitul cursului, tuturor studenţilor li s-a dat un examen şi s-a constatat că cei care au meditat, au avut rezultate mai bune decât ceilalţi.

Concret, unul dintre experimentele realizate pentru studiu, a arătat că meditaţia a avut un impact puternic asupra rezultatelor examenului, fiind în măsură chiar să prezică dacă respectivii studenţi vor trece cu brio examenul sau nu.

Interesant, cercetătorii au descoperit că efectul mediaţiei a fost mai pronunţat la clasele de boboci.

Eu, personal, mi-am dat seama că meditaţia ajută la o mai bună claritate mentală, concentrare şi auto-disciplină”, a declarat cercetătorul studiului, Jared Rambsurg, doctorand la Universitatea Illinois. „Consider că, dacă meditaţia poate îmbunătăţi claritatea mentală, concentrarea şi auto-disciplina, atunci ar putea fi utilă în multe alte scopuri”.

Aceasta nu este, nicidecum, prima oară când se demonstrează că meditaţia ajută studenţii, elevii şi pe toţi cei care învaţă. Un studiu publicat luna trecută în revista americană „Psychological Science”, a arătat că meditaţia a ajutat elevii să înţeleagă şi să memoreze lectura, înainte de a lua parte la raţionamentul verbal.

Rezultatele noastre sugerează că meditaţia este o tehnică utilă şi eficientă pentru îmbunătăţirea funcţiei cognitive, având consecinţe la acest nivel”, au scris cercetătorii de la Universitatea Santa Barbara din California, care au realizat studiul.

Traducere şi adaptare: Raluca Florescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.