EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Dalai Lama: „Cheia pentru o sănătate bună este pacea minţii”

Alimentaţia corectă şi exerciţiile fizice sunt importante, dar secretul pentru o sănătate bună şi o viaţă lungă, stă în mintea noastră.

Cel de-al 14-lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, a participat pe 18 aprilie, în Irlanda de Nord, la  aşa-zisa „Plimbare a Păciide pe Podul Păcii din Derry, scrie Huffingtonpost.com. Liderul spiritual a ţinut un discurs despre „cultura compasiunii”, evenimentul având loc la Ebrington Plaza. În timpul discuţiei, Dalai Lama şi-a expus unele dintre ideile sale centrale, prezente şi în cartea sa despre fericire, mărturisind cât de importantă este compasiunea pentru a ne menţine starea bună de sănătate.

Pentru  a fi o persoană sănătoasă, pentru a avea o familie sănătoasă şi o comunitate sănătoasă, factorul cheie este bunăvoinţa”, a spus el, publicului prezent acolo.

Dalai Lama a cerut o educaţie timpurie a copiilor în ceea ce priveşte etica morală, el numind-o „educaţie a cordialităţii” . De asemenea, el a explicat cât de important este să avem o gândire pozitivă şi cât de mult contribuie aceasta la vitalitatea şi longevitatea noastră.

Oamenii de ştiinţă susţin că o minte sănătoasă este un factor esenţial pentru un corp sănătos. Dacă într-adevăr vă pasă de sănătatea voastră, atunci gândiţi pozitiv şi luaţi din jurul vostru tot ceea ce vă aduce  o pace şi o linişte a minţii. Este extrem de important acest lucru”, a mai spus acesta.

Liderul spiritual a continuat să răspândească mesajul său de toleranţă, compasiune şi non-violenţă şi a răspuns întrebărilor publicului, având ca subiecte: sărăcia, conflictele la nivel mondial şi importanţa menţinerii unui simţ al umorului.

Traducere şi adaptare: Raluca Florescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata