EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Ministrul Agriculturii consideră că produsele alimentare nu ar trebui să înregistreze creşteri de preţuri în această perioadă

0

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, consideră că produsele alimentare nu ar trebui să înregistreze creşteri de preţuri în această perioadă deoarece nu au fost evenimente speciale în agricultură, menţionând totuşi că preţurile din piaţă sunt reglate de cerere şi ofertă.

„Din punct de vedere al agriculturii nu am avut calamităţi sau evenimente speciale care să genereze creşteri de preţ în perioada următoare, dar repet există un preţ care se stabileşte în funcţie de cerere şi ofertă. Binenţeles că în perioada Paştelui se vor intensifica controalele atât la punctele de sacrificare şi de desfacere cât şi la importuri. Este normal ca atunci când ai importuri mari să intensifici controalele”, a declarat, marţi, Daniel Constantin, la o conferinţă de profil.

Acesta a precizat că în această perioadă există suficiente produse româneşti pe piaţă, iar consumatorii ar trebuie să se orienteze cu prioritate către acestea.

„În ceea ce priveşte sectorul de legume şi fructe, şeful MADR a precizat că România produce mai multe legume şi fructe decât necesarul de consum, iar multe dintre ele „se pierd pe undeva” pentru că importurile nu reprezintă în această perioadă decât 10%.

„Eu am o statistică vis-a-vis de procentele care se produc pe piaţa internă la legume-fructe şi am văzut că tot ceea ce producem satisface consumul. Problema pe care o avem este că nu suntem suficient de bine organizaţi astfel încât să aducem mai uşor în faţa consumatorului produsele respective. Repet, producem mai mult decât necesarul de pe piaţă internă. Nici nu exportăm foarte mult ceea ce înseamnă că se pierd pe undeva. Nu se conservă, nu se etichetează, nu se sortează sau ambalează, condiţionează astfel încât să ajungă mai uşor la consumator. De aceea am realizat acel program special pentru crearea de platforme de colectare de legume şi fructe să putem asigura sursele necesare pentru asociere şi pentru a aduce mai uşor produsele româneşti pe raft”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat marţi la un eveniment pe teme de agricultură, în cadrul conferinţei fiind prezentate elementele principale ale noii Politici Agricole Comune (PAC).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.