PDL ar putea depune marţi, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă privind managementul privat în companiile de stat

PDL ar putea depune marţi la Camera Deputaţilor o moţiune simplă având ca subiect eşecul Guvernului în ce priveşte implementarea managementului privat în companiile de stat.

„Am luat decizia să depunem această moţiune simplă pentru că am constatat că managementul privat, implementarea acestui proiect important pe care l-am agreat cu FMI şi partenerii internaţionali, a eşuat”, a declarat, luni, deputatul Alexandru Nazare, vicepreşedinte al PDL, într-o conferinţă de presă la finalul BPN al partidului.

Potrivit acestuia, din analiza făcută de PDL rezultă „trei tipuri de manageri”.

„Un prim tip este acela al managerului pur-sânge de partid, fost membru de partid.(…) A doua categorie de manageri este a celor care nu au avut o legătură directă cu USL şi sunt în marea lor majoritate demisionari sau urmează a fi demişi. (…) Al treilea tip de manageri privaţi este cel denumit de PDL „supereroi”. Acei manageri privaţi care au două-trei funcţii în acelaşi timp”, a explicat vicepreşedintele democrat-liberal.

El a spus că PDL îi va cere premierului în moţiunea pe care o va depune marţi la Camera Deputaţilor „să facă imediat publică lista cu toate persoanele care sunt implicate în acest proces, care au funcţie executivă sau care sunt în consilii de administraţie”.

„În al doilea rând, vom cere domnului viceprim-ministru Chiţoiu să prezinte grabnic în Parlament un raport despre modul în care a fost respectată Ordonanţa 109. În al treilea rând, să se reia imediat procedurile de numire la toţi aceşti oameni care au avut legătură cu politicul şi pentru care s-a încălcat Ordonanţa 109 atunci când au fost numiţi. (…) Facem un apel la luciditate, sperăm că Guvernul Ponta va repara aceste greşeli, astfel încât să putem continua acordul cu FMI şi să asigurăm stabilitatea economică”, a precizat Nazare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.