Senatul a adoptat un proiect de lege privind protejarea mediului marin

Senatul a adoptat un proiect de lege, prioritate legislativă a Guvernului, privind stabilirea strategiei pentru protejarea mediului marin.

Potrivit proiectului, autoritatea publică centrală din domeniul apelor va stabili pentru apele marine un set complet de mediu sau indicatori relevanţi, în scopul de a orienta eforturile în vederea atingerii stării ecologice bune a mediului marin.

„Pentru regiunea marină Marea Neagră, autoritatea publică centrală din domeniul apelor identifică măsurile necesare pentru a atinge sau pentru a menţine starea ecologică bună în apele sale. Autoritatea publică centrală din domeniul apelor examinează implicaţiile programului de măsuri pentru apele aflate dincolo de apele lor marine în scopul diminuării riscului unor efecte negative şi dacă este posibil în vederea realizării unui impact pozitiv asupra apelor în cauză”, prevede proiectul.

Totodată, autoritatea publică centrală din domeniul apelor va prezenta în programul de măsuri şi situaţiile care vor fi comunicate Comisiei Europene.

Senatul este prima cameră decizională, legea având caracter de lege ordinară.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.