S&P spune că există peste 30% şanse pentru o retrogradare a Japoniei

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a estimat marţi că există peste 30% şanse pentru o retrogradare a ratingului suveran al Japoniei din cauza incertitudinilor cu privire la succesul politicilor guvernamentale destinate relansării creşterii economice şi evitării deflaţiei, transmite Reuters.

 În prezent, Standard & Poor’s atribuie Japoniei un rating ‘AA minus’.

‘Perspectivele pentru o retrogradare provin din riscurile asociate cu recentele iniţiative guvernamentale şi incertitudinea cu privire la succesul lor’, a informat S&P într-un raport. ‘Premierul nipon Shinzo Abe vrea să scoată Japonia din deflaţie şi să stimuleze creşterea economică prin trei piloni: o relaxare monetară îndrăzneaţă, eforturi fiscale de stimulare a creşterii economice şi o strategie de a stimula investiţiile sectorului privat. Din cele trei motoare prin care Shinzo Abe vrea să revigoreze economia, până acum doar relaxarea monetară a intrat în funcţiune’, adaugă agenţia de evaluare.

Japonia are cea mai mare datorie guvernamentală din rândul statelor industrializate, dar în acelaşi timp rezervele sale valutare sunt devansate doar de cele ale Chinei.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.