Acţionarii BVB sunt convocaţi pe 24 şi 25 aprilie

0

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti sunt convocaţi miercuri şi joi pentru a discuta situaţiile financiare pe 2012, distribuirea de dividende, precum şi o serie de propuneri legate de aspecte financiare, dar şi de statutul Bursei.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor /AGEA/ figurează aprobarea participării BVB la majorarea capitalului social a ş Casei de Compensare Bucureşti cu o sumă cuprinsă între 10 şi 37 de milioane lei, aprobarea extinderii sediului social, un nou Act Constitutiv, schimbarea politicii de tarife, aprobarea răscumpărării de acţiuni proprii, diminuarea capitalului social şi restituirea sumei către acţionari.

Asociaţia Brokerilor şi cinci firme de brokeraj propun acţionarilor BVB scăderea cu 16% a comisioanelor percepute la tranzacţiile cu acţiuni şi să respingă schimbarea politicii de tarifare care presupune o cotă fixă lunară şi reducerea comisioanelor variabile.

O altă propunere a Asociaţiei Brokerilor /AB/ şi celor cinci case de brokeraj pentru AGA din 24/25 aprilie este ca Bursa să participe cu 10 milioane lei la majorarea capitalului social al Casei de Compensare Bucureşti şi acţionarii să împuternicească administratorii BVB să suplimenteze această sumă cu cel mult 5 milioane lei.

AB propune şi respingerea reducerii capitalului social al BVB cu 10%, respectiv, cu 7,6 milioane lei, şi distribuirea banilor către acţionari, cât şi programul pentru răscumpărarea unui pachet reprezentând 1% din acţiunile BVB.

SIF Moldova şi SSIF Broker au propus trecerea la un sistem dualist de conducere, format din Directorat şi Consiliu de Supraveghere.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.