Bulgaria a exportat ilegal electricitate în ţările vecine, inclusiv în România

Contribuabilii bulgari au plătit cel puţin 1 miliard de leva (circa 500 milioane de euro) pentru exporturi ilegale de energie electrică în ţările vecine, inclusiv în România, susţine postul de televiziune TV7.

Potrivit canalului menţionat, în perioada 2008-2013, Bulgaria a exportat 12,8 TWh de electricitate în Macedonia, Serbia, Turcia, Grecia şi România. Exporturile au fost făcute în cadrul unor acorduri bilaterale între Compania Naţională Electrică a Bulgariei şi companiile similare din aceste ţări.

Prin aceste acorduri, părţile contractante se obligau să restituie cantităţile de energie pe care le-au primit, fără nici o recompensă bănească. Cu toate acestea, în perioada respectivă, cantitatea de energie primită de Bulgaria a fost de 12 ori mai mică decât cea exportată, susţine postul de televiziune amintit, fără să precizeze ce cantităţi au fost exportate şi respectiv importante din fiecare dintre ţările respective.

Compania Naţională Electrică a Bulgariei a refuzat orice comentariu, cerând ca întrebările să-i fie adresate în scris. Recent, liderul sindicatului Podkrepa, Konstantin Trencev, a vorbit despre corupţie în cadrul companiei, afirmând că va preda datele pe care le deţine Parchetului bulgar.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.