China: Urşii panda speriaţi de cutremur beneficiază de o „consiliere” specială

Urşii panda dintr-un complex natural localizat în apropierea epicentrului puternicului seism de 7 grade care a lovit în weekend provincia chineză Sichuan /sud-vest/ sunt şocaţi şi au nevoie de o ‘consiliere’ specială, relatează RIA Novosti şi Xinhua.

Heng Yi, un purtător de cuvânt al complexului Bifengxia, localizat la circa 50 de kilometri de epicentru, a afirmat că, deşi un grup de animale a rămas calm în timpul cutremurului ce a lovit sâmbătă dimineaţă, multe altele au ‘suferit din cauza şocului’ şi au nevoie de îngrijiri speciale şi chiar terapie psihologică.

Un director însărcinat cu gestionarea animalelor identificat numai după numele de familie, Wang, a declarat pentru Xinhua că îngrijitorii de la grădina zoologică le oferă mâncare din abundenţă animalelor pentru a se asigura că ‘totul este în regulă’. El a mai spus că îngrijitorii se joacă cu ursuleţii, care s-au speriat cel mai tare, în încercarea de a le ‘elimina tensiunea’, potrivit Xinhua. ‘Comunicarea de la mică distanţă îi linişteşte pe urşii panda’, a explicat responsabilul.

Complexul găzduieşte 61 de panda giganţi şi peste jumătate dintre aceştia au fost transportaţi acolo cu cinci ani în urmă, când Rezervaţia Naturală Wolong în care trăiau a fost distrusă de un cutremur de 8 grade, soldat cu moartea a circa 70.000 de oameni.

Revista Frontiers in Ecology and the Environment a anunţat în 2009 că seismul din 2008 a distrus circa 23 la sută din habitatul natural al urşilor panda. Cercetarea, bazată pe observaţii din satelit, a relevat că cutremurul a distrus aproximativ 354 de kilometri pătraţi din pădurile cu bambus a regiunii şi a avut un impact negativ asupra a 60 la sută din toţi urşii panda care trăiesc în sălbăticie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.