Nouă scrisoare suspectă, primită la o bază militară americană

Agenţia americană de Informaţii Militare (DIA) a anunţat marţi primirea unui plic conţinând ‘posibile toxine biologice’ la cartierul său general, potrivit AFP.

‘Personalul de securitate al DIA a detectat o substanţă potenţial periculoasă în cursul unei verificări de rutină a corespondenţei. Experţii solicitaţi pentru o analiză afirmă că este vorba despre posibile toxine biologice’, a precizat DIA într-un comunicat.

DIA nu a precizat care este substanţa respectivă, dar şeful majorităţii democrate în Senatul american, Harry Reid, a afirmat că ar fi vorba despre ‘aceeaşi substanţă’ (ricină, o puternică toxină biologică) identificată în scrisorile trimise lui Barack Obama, unui senator de Mississippi şi unui judecător din acelaşi stat.

Primirea acestor scrisori a suscitat o vie emoţie în SUA în zilele imediat următoare atentatului comis la maratonul de la Boston, dar cvadragenarul arestat sub acuzaţia că le-ar fi trimis, Paul Kevin Curtis, a fost eliberat.

FBI nu a descoperit nimic la percheziţia făcută în casă şi în computerul lui Curtis, dar aceasta nu înseamnă că acuzaţiile împotriva lui (‘100% nevinovat’) au fost ridicate, a afirmat avocatul acestuia.

Cele trei scrisori cu ricină, semnate ‘K.C.’, erau similare altora trimise de Curtis în trecut, potrivit proceselor-verbale judiciare. În acele scrisori, Curtis – prezentat de fosta lui soţie ca ‘delirant’ – evoca existenţa unei pieţe negre a organelor umane care ar funcţiona sub acoperirea guvernului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.